Hem

 

 

Tankar på självmord?

Snälla, läs detta först!

För dig som har, som somliga uttrycker det, stött på djävulen själv (man som kvinna)

Jag vet inte varför du hamnat på den här sidan men om du har tankar på självmord så var snäll och fortsätt att läsa. Jag skall försöka vara så kortfattad som möjligt. Jag arbetar inte inom mentalvården men jag känner till den smärta, förtvivlan och hjälplöshet som du nu känner. Du behöver någon att prata med, någon som verkligen kan lyssna och någon som förstår. Helst skulle jag vilja sätta mig ner och prata med dig men eftersom det inte går så får vi helt enkelt göra så gott vi kan.

Även om det är svårt för dig att tro, så är det många som bryr sig om dig. Till att börja med så bryr jag mig, annars hade jag inte suttit här och skrivit. Personerna vid nedan telefonnummer bryr sig också, annars hade de inte suttit där bredvid sina telefoner. Det finns också många ute på nätet som bryr sig, ta bara en titt på alla hemsidor, privata sådana liksom organisationer som finns till i syfte att hjälpa. Det finns kanske t.o.m. en stödgrupp i din hemkommun. (Klicka här; Behöver du någon att prata med?) Så där ser du, vi är många som bryr oss om dig och vill hjälpa dig att ta dig ur den här krissituationen för att sedan kunna gå vidare och börja njuta av livet.

Bara för att du har tankar på självmord så betyder det inte att du är tokig, konstig, svag eller på något annat sätt egendomlig. Vad som har hänt är att du har hamnat i en mycket djup depression, så djup att du nu inte ser någon annan utväg. Men, det faktum att du sitter kvar här och läser, betyder att du innerst inne är stark även om det kanske inte känns som så just nu. Du är en mycket duglig och underbar människa precis som du är och du behövs!

Jag är så glad att du fortfarande sitter här och läser.

Förmodligen så har allt blivit för överväldigande och nu ser du ingen annan utväg ur situationen. Tankar på hämnd och vedergällning surrar runt men du orkar inte, hela kroppen känns som bly och du känner dig fullkomligt maktlös. Kanske saknar du stöd från familj och vänner vilket i sin tur gör att du känner dig ännu mer ensam. Det är svårt för dem att förstå liksom det är mycket svårt för andra som själv inte blivit utsatta att förstå. Men finn tröst i att många andra med dig har befunnit sig i samma situation och det är därför vi finns här, för att stötta dig så mycket vi kan. Tro mig, oavsett hur svart allting än verkar vara, så kan du ta dig igenom detta, det kommer att bli bättre och Du är inte ensam!

Konstigt nog så verkar det finnas en mening med allt som händer och när du börjar må bättre så kommer du också att inse detta. Den här händelsen, kommer faktiskt att ge dig en enorm inre styrka och en dag så kanske du också kan hjälpa någon annan som har hamnat i en sådan här krissituation. Men här och nu så behöver du allt stöd du kan få.

Vi känner till det ondskefulla ”monster” som bara är ute för att göra ditt liv till ett helvete. Du är inte ensam och vi är alla här för att hjälpa dig igenom denna fruktansvärda period.

Några goda råd är att försöka läsa och lära dig så mycket du kan om dessa otroligt störda individer, läs gärna om projicering för att bättre förstå. Du kan också ”prata av dig” i ett forum (se bara till att inte ge ut ditt riktiga namn eller annan personlig information på någon chatt sida!) eller bara läsa för att se vad andra har skrivit så kommer du också att se att många med dig har också befunnit sig i samma situation som dig. Senare så kan du också ta kontakt med någon stödgrupp, se, behöver du någon att prata med? Handlar det om en relation så kontakta kvinnojouren i ditt område. För män klicka på ovan länk; behöver du någon att prata med eller gå in på sidan; kvinnovåld mot män, som uppdateras med jämna mellanrum. Om du vill, så kan du också ringa något av de nummer som finns nedan.

Du som hamnat på denna sidan, behöver inte känna dig konstig bara för att du behöver be någon om hjälp. Tro mig, du är inte ensam och det finns många som vill hjälpa dig.

Du är värdefull, du behövs och du är inte ensam!

Du är inte ensam, detta är inget som bara hänt dig, det har så gott som hänt alla som har haft någon typ av interaktion med en psykopat oavsett om det handlar om en relation eller man t.ex., blivit "mobbad" på sin arbetsplats. Oavsett, så är det inte ditt fel, all skam och skuld tillhör individen som drivit dig till tankar på självmord. Det finns en annan utväg, lär dig om psykopater, tag stöd av familj och vänner som förstår eller om du har isolerats från dessa ring någon på nedan nummer för att på så vis växa dig starkare. Det kommer att ta tid, men när du väl tagit dig igenom denna mörka tid så kommer du att bli en mycket stark person, betydligt mycket starkare än du var tidigare. Läs, läs och läs än mer om psykopater för kunskap är makt och med kunskap växer du dig starkare, dag för dag.

"Det handlar om maktkänsla, att ha orsakat andras lidanden och själv vara spindeln i nätet ger rus och lycka för psykopaten.
Man kan jämföra förfarandet med pyromaner, att själv tända och sedan titta på kaoset ger maktkänsla och storhetsvansinne."

För vidare läsning, Klicka Här

Senaste inlägget

Det finns en anledning till att just du blev född

En video värd att se; Deep Depression & Suicidal Thoughts During & After Narcissistic Abuse (4 juni 2017) Här

 

(Sidan senast uppdaterad, Sept. 6, 2017)

TELEFONNUMMER

020 - 22 00 60 - Nationella hjälplinjen - Hemsida Klicka Här

08-702 16 80 - Jourhavande medmänniska - Hemsida Klicka Här

031-711 24 00 och 031-711 24 22 Någon Att Tala Med (vardagskvällar kl. 18-22) Hemsida - Klicka Här

112 - Jourhavande präst, alla nätter 23:00 - 06:00

020- 222 444 - Jourhavande kompis - Vardagar mellan 18:00-22:00 helg, endast chatt (för alla under 25 år) Hemsida - Klicka Här

Livlinan - "För dig som är ung och lever nära någon som psykiskt dålig" Hemsida - Klicka Här

020-64 54 30 - Jourhavande adoptionskompis (Tisdagar 18:00-21:00) Hemsida - Klicka Här

08-50162900 RFSL Hemsida - kontakt. Klicka Här ( Linje 59 för bi- och homosexuella ungdomar tycks vara nedlagd)

På grund av "besparningar", Jourhavande kuratorn tystnar (Jan 29, 2010) Klicka Här

* * * * * * * * * * * * * * * *

08 - 34 58 73 - SPES telefonjour, alla dagar mellan kl. 19:00 – 22:00 Hemsida - Klicka Här
Här kan du tala med andra som vet hur det känns att förlora någon i självmord.

Här är också några länkar som du, om du vill, kan gå in på;

Ffler krisnummer !

Suicidprevention i väst Kris och samtal, flera nummer - Klicka Här

Krisnummer - Klicka Här

Karolinska Institutet (Flera nummer att tillgå) Klicka Här

Självmord, Vårdguiden, Stockholms läns landsting Klicka Här

Självmord hos unga. Vårdguiden, Stockholms läns landsting Klicka Här

Hjälplinjen - Många olika nummer Klicka Här

* * * * * * * * * * * * * * * *

Att notera; Riksförbundet för Suicid Prevention och Efterlevnades Stöd, spesriks.com, tycks också ha försvunnit

"Suicide rates - Suicide Rates (per 100,000), by country, year, and gender" Klicka Här

 

DU ÄR UNDERBAR

DU DUGER

DU BEHÖVS

DET KOMMER ATT BLI BÄTTRE

 

Klicka på länken nedan för att ta en positiv paus.
http://positivepause.com/

* * * * * * * * * * * *

För on-line hjälp med ångest och panik attacker samt depression klicka på nedan ruta, Hos Livanda finner du en mängd olika självhjälpsprogram att välja från.

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013